Urban Wars
June 23, 2018, 03:02:46 am
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Welcome, here you will find all the information on Urban Wars
 
  Home Help Search Staff List Login Register  

an explosive model?

Pages: [1]
  Print  
Author Topic: an explosive model?  (Read 42 times)
Mexicouger
Lieutenant
*
Posts: 111


View Profile
« on: April 25, 2010, 12:36:32 pm »

I am having troubles coding in a model with an explode effect. All I want the model to do is:

It has 30 health.
If that life all goes away, then it explodes.

I decided to code it in as a monster. (Changed. FIXED)
« Last Edit: May 04, 2010, 09:45:52 am by Mexicouger » Report Spam   Logged

Social Buttons

DukeInstinct
Administrator
Lieutenant
*****
Posts: 120


The ArchDuke


View Profile WWW
« Reply #1 on: April 25, 2010, 01:06:10 pm »

There's already something like that in Quake. You should try finding it in the original qcs.
Report Spam   Logged



Urban Wars Coder/3d Modeler/Animator

Mexicouger
Lieutenant
*
Posts: 111


View Profile
« Reply #2 on: April 25, 2010, 01:12:50 pm »

Yea, func_explodbox. I wanna attach it to a model. Kinda like grenades blow up, but they are spawned through the player. My model wont appear. I did the code an my model wont show up.
« Last Edit: May 04, 2010, 09:46:42 am by Mexicouger » Report Spam   Logged
Mexicouger
Lieutenant
*
Posts: 111


View Profile
« Reply #3 on: April 25, 2010, 01:34:39 pm »

There. I fixed it. Apparently the code was super sensitive. I tried to create it how I thought it should be. Now I wanna do a .think function for the bomb to respawn. any ideas? Do you know of any built in respawn functions? I know that there is 1, but I can`t find it.
Report Spam   Logged
DukeInstinct
Administrator
Lieutenant
*****
Posts: 120


The ArchDuke


View Profile WWW
« Reply #4 on: April 25, 2010, 03:13:52 pm »

I think what you're talking about is sub_regen in item.qc. It's not a built in function.
Report Spam   Logged



Urban Wars Coder/3d Modeler/Animator

Mexicouger
Lieutenant
*
Posts: 111


View Profile
« Reply #5 on: April 26, 2010, 09:09:09 am »

UPDATE ON FUSION COIL:

The coil re-spawns, but when it first becomes visible, it is hollow. Then about 5 seconds later, it becomes a solid. Any way to fix? And by the way, I am totally learning from all this. I had  a fair knowledge on QC before now. Now I know more.
« Last Edit: May 04, 2010, 09:47:20 am by Mexicouger » Report Spam   Logged
DukeInstinct
Administrator
Lieutenant
*****
Posts: 120


The ArchDuke


View Profile WWW
« Reply #6 on: April 26, 2010, 06:35:14 pm »

Hmmm that's really weird. Try setting it to a solid then reassign it's model and see how that works out. I do know that some properties are meant to be set before others.
Report Spam   Logged



Urban Wars Coder/3d Modeler/Animator

Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  


Get your own Chat Box! Go Large!
Bookmark this site! | Upgrade This Forum
SMF For Free - Create your own Forum | Buy traffic for your forum/website

Powered by SMF | SMF © 2016, Simple Machines
Privacy Policy